INICI  ESCOLA  INSCRIPCIONS  CONTACTE         ESP | CAT  
Estudi Karloff          

MonogràficsDATES 
Del 30 de juny al 2 de juliol.

(20 h lectives)


HORARIS 
Divendres de 16 a 20 h. Dissabte i diumenge de 10 a 14 h i de 15 a 19 h. 

PREU

390 €
*Actors/actrius Karloff tenen un 10% de descompte.


*Oients al 50% - 3 places disponibles! 
(També, per a directors/es o estudiants de direcció).

INSCRIPCIONS 
Per reservar la teva plaça contacta amb nosaltres a ︎ info@estudikarloff.com o omple el formulari d’inscripcions situat a la part superior de la nostra pàgina web.

INTENSIU DE CÀMERA amb BENITO ZAMBRANO

         
QUÈ BUSCA UN DIRECTOR EN UN CÀSTING I COM HA D'AFRONTAR-HO UN ACTOR/ACTRIU

per Benito Zambrano


︎︎︎A MANERA D'INTRODUCCIÓ 

El càsting és l'eina més important que té un director per trobar els actors de la pel·lícula. Pels actors, el càsting és aquesta part del seu treball on pot aconseguir un nou personatge a interpretar, que és el seu suport econòmic, professional i vital. I de vegades, encara que poques, també pot trobar una oportunitat que pot fer gir total a la seva carrera professional. Per tant, el càsting és una part crucial de la feina de l'actor durant la seva vida professional. Un/a actor/actriu ha d'anar a un càsting amb una proposta clara, precisa, intel·ligent, creativa i personal. Ha d'entrar a la sala amb la fe que ho aconseguirà i amb la intenció de dir-li al director/a i al director/a  de càsting: «No busqueu més, jo soc l'actor/actriu adequat/da per al personatge» .

︎︎︎EN QUÈ CONSISTIRÀ L'INTENSIU?

L'intensiu consistirà, fonamentalment, a respondre la pregunta: com ha d'afrontar un actor/actriu un càsting?

Parlarem de la importància que té el càsting a la vida professional d'un actor/actriu i analitzarem quina seria la manera més intel·ligent i creativa de preparar un càsting. Però abans d'abordar com afrontar un càsting, cal analitzar diverses qüestions prèvies: la importància que té un repartiment en el resultat final d'una pel·lícula; què busca un director en un càsting i quina és la feina creativa que han de fer un director i els actors per construir personatges meravellosos.

A més del treball teòric, farem exercicis pràctics de com fer un càsting amb càmera: com col·locar-se davant de la càmera, com facilitar-se la feina per fer la prova, la preparació abans de començar, etc. I també treballarem la creació del personatge com a base fonamental de la proposta que un actor/actriu ha de portar a un càsting.

︎︎︎CONTINGUT DE L'INTENSIU

Aquests seran alguns dels temes a analitzar durant l'intensiu:

- Què cerca un director en un càsting?

- La importància del treball creatiu entre el director i l'actor.

- L'actor és "l'eina" més important que té un director per fer la seva pel·lícula. - I darrer tema de l'intensiu, i potser, el més valuós, és ajudar l'actor a prendre consciència de qui és per a la càmera. Molts actors i actrius no saben o no controlen bé, el què donen a la càmera. Conèixer-se com a actor és vital per saber quina distància hi ha entre el personatge per al qual, va a fer la prova i així saber en quina direcció ha de treballar la prova i fer les eleccions correctes per guanyar el càsting.︎︎︎ Per reservar la teva plaça contacta amb nosaltres a ︎ info@estudikarloff.com o omple el formulari d’inscripcions situat a la part superior de la nostra pàgina web.

Per poder rebre el material gravat serà imprescindible haver efectuat la totalitat dels pagaments del curs. Tot el material gravat serà entregat en la seva versió original.


BENITO ZAMBRANO neix a Lebrija (Sevilla) el 1965.

DIRECTOR DE CINEMA I GUIONISTA

Volia ser director de teatre i molt jove va entrar en un grup de teatre a Lebrija, després va passar a estudiar Art Dramàtic a l'Institut del Teatre de Sevilla i, més endavant, va començar a fer curts en vídeo.

El 1992 viatja a Cuba on es gradua com a guionista a l'ESCUELA INTERNACIONAL DE CINE Y TV (EICTV) de San Antonio de los Baños (L'Havana). Allà va realitzar Los que se quedaron (documental que va guanyar dotze premis internacionals) i el curtmetratge El encanto de la luna llena que va rebre premis al Festival de Friburg, Osca i la Mostra de Cinema de l'Atlàntic a Cadis. 

De tornada a Espanya, debuta amb el llargmetratge SOLAS (1999), que va obtenir, entre altres, cinc premis Goya i el premi del públic a la Berlinale.

El 2001 va dirigir la minisèrie PADRE CORAJE per a Antena 3 TV.

HABANA BLUES
, el seu segon llargmetratge, es va presentar a Una cierta mirada de Canes 2005. També va rebre nombrosos elogis i premis i va participar en prestigiosos festivals internacionals. Va obtenir quatre nominacions als Premis Goya dels que rep el de millor música original i millor muntatge.

El setembre de 2011 estrena el seu tercer llargmetratge LA VOZ DORMIDA al Festival de Cinema de Sant Sebastià. On la pel·lícula obté la Concha de Plata a la millor actriu. A més, participa en números festivals, entre ells: el Festival de Cinema de Londres, Miami, Ourense, va clausurar el Festival de Cinema de l'Havana, etc. Va obtenir tres premis Goya de nou nominacions.

INTEMPERIE és la seva quarta pel·lícula. Es va estrenar el 2019 a la SEMINCI. Va tenir cinc nominacions als Goya el 2020 i en va aconseguir dues, entre ells, Goya al millor guió adaptat.

El novembre de 2021 estrena la seva cinquena pel·lícula: PAN DE LIMÓN CON SEMILLAS DE AMAPOLA.

Actualment, està en la postproducció del proper llargmetratge: EL SALTO.

ESTUDI KARLOFF

                                                 ︎ ︎