INICI  ESCOLA  INSCRIPCIONS  CONTACTE         ESP | CAT  
Estudi Karloff          

Els nostres cursosDATES
Del 4 d’octubre al 15 de novembre (12 sessions, 48 h lectives)

*no hi haurà classe l’1 de novembre per festivitat.


HORARI

Dimarts i dijous de 10:00h a 14:00h


PREU

640 €

*amb possibilitat de fraccionar.


INSCRIPCIÓ

Per reservar la teva plaça contacta amb nosaltres a info@estudikarloff.como omple el formulari d’inscripcions situat a la part superior de la nostra pàgina web.

VIATGE PELS 10 TEMES ESSENCIALS DE LA INTERPRETACIÓ AUDIOVISUAL

LLUÍS MARIA GÜELL

El curs, de 6 setmanes (12 jornades de 4 hores cada una), farà un repàs a fons pels 10 aspectes, facetes i gèneres fonamentals que constitueixen la base artística i tècnica de la interpretació audiovisual. Aquests aspectes es posaran en pràctica rodant seqüències amb càmera única i multicàmera. Seqüències preexistents triades adequadament per exercitar tot aquest treball. A partir de les reflexions, assajos, pràctiques i rodatges de cada jornada, anirem descobrint tots els temes artístics, tècnics i teòrics que se'n deriven. Es tracta de viure intensament un viatge on anirem incorporant i enriquint la interpretació. Aquest viatge acabarà amb un rodatge final on aplicarem tot el que s'haurà treballat al llarg del curs.

Pràctiques, rodatges, reflexions i visionats al plató de l’Estudi Karloff.

Les jornades 1 i 2 es dediquen a la presentació general del curs, metodologia, lectura, treball de taula, anàlisi dramatúrgic dels guions, assaig, repartiment, el valor de les seqüències, "PowerPoint" inicial, etc.ÍNDEX GENERAL DE TEMES:

·      EL PERSONATGE (jornada 3): La composició, construcció, antecedents del personatge, l’actor i la dramatúrgia, dosificació del personatge, el físic, tics, relació amb la direcció, les instruccions de direcció.

·      L’EXPRESSIÓ ACTORAL (jornada 4): Energia, to, estat, volum, articulació, des d’on expressem. El “Teatret” (descomposició en plans 1), el so (captació: el micròfon i l’actor),  el temps del pla i la interpretació (sinterització).

·      VERITAT O MENTIDA (jornada 5): Veritat, emoció, sentiments, dosificació de les emocions, contenció, des d’on sentim i comuniquem les emocions del personatge.

·      RELACIONS, ACCIONS I REACCIONS (jornada 6): El valor de la reacció, relacions amb els altres personatges,  l’off interpretatiu, l’inserit, la coralitat.

·      LA INTERPRETACIÓ I LA CÀMERA (jornada 7): Les marques, el focus, tipus i valors dels plans i la interpretació (òptiques), el “Teatret” (descomposició en plans 2), pla seqüència, descomposició i ordre interna de plans en la seqüència. Relació amb la direcció de fotografia. La llum. Actitud en el rodatge.

·      EL CÀSTING (jornada 8): Com preparar-nos. Entendre la importància del càsting. La improvisació. Caràcter personal dels actors. Aspecte físic, timbre personal. Allò que ens defineix. Etc.

·      ASPECTES TÈCNICS DELS RODATGES (jornada 9): El ràcord, la càmera, eixos, direcció de la mirada, l’ajudant de direcció, la direcció de producció, el pla de treball, desordre cronològic de la història i del personatge. Breu repàs dels formats, gèneres, models de producció.

·     RODATGES FINALS (jornades 10 i 11): Rodatges de final de curs.

·     POSTPRODUCCIÓ I VISIONATS (jornada 12): Postproducció (mostra d’editatge), visionats i reflexions finals.

Aplicació final en aquests rodatges de tot l'exposat anteriorment.

Els participants tindran una mostra completa dels treballs en particular i el rodatge general per fer-ne l'ús que els convingui.

Per a poder rebre el material gravat serà imprescindible haver efectuat la totalitat dels pagaments del curs. Tot el material gravat serà entregat en la seva versió original.Lluís Maria Güell

L'any 1965, va ser director-realitzador a TVE de tota mena de programes (sobretot ficció). El 1983, va dirigir la primera emissió de TV3 i en va ser director de programes.

Ha dirigit sèries: "Locos por la tele", "La Señora" (TVE), "La Granja", "Oh! Espanya", "Vendelplà"(TV3) entre d'altres... Ha dirigit cinema per televisió: "L'Enigma Verdaguer", "Habitacions tancades" (TVE, TV3) "Olor de Colònia", "Ermessenda", "Les veus del Pamano" "Arnau"(TV3) entre d'altres.

És director del llargmetratge "Nudos". Ha estat professor a la Universitat Pompeu Fabra, d'altres universitats i a la "Escuela de Cine y Televisión de San Antonio de los Baños", Cuba. És Membre d'honor de L'Acadèmia del cinema català i premi "talento" per la "Academia de Televisión" d'Espanya.

Ha rebut entre altres premis: Festival "Zoom" ("Olor de colònia"), Festivals de Lorca i Tudela ("Nudos") 2 premis al Festival de Shanghai ("Les veus del Pamano") i "Latin film festival", Tokyo ("Habitaciones cerradas").ESTUDI KARLOFF

                                                 ︎ ︎